Vad är en hudfiller?

Injektionsbehandlingar introducerades på 80-talet då kollagen användes för att fylla ut rynkor och ansiktsveck. År 1996 lanserades den första hyaluronsyran, Restylane och efter detta har utvecklingen gått framåt i rasande fart och användningsområdena för injektionsbehandlingar har utvecklats.

En hudfiller liknar kroppens egen hyaluronsyra och är framtagen för att återskapa volym och förbättra hudens struktur. Hudfillern injiceras i huden, ibland ytligt och ibland längre ned i huden, helt beroende på typ av filler och önskat resultat. Behandlingen är synbar direkt, men det är först efter några dagar när fillern satt sig och eventuell svullnad lagt sig som man kan se slutresultatet.

Genom att injicera en filler i huden kan man definiera och modellera haka, käklinje och kindben. Det går att göra små korrektioner på näsan och skapa mer volym läppar och kinder. Det går även att behandla mörka ringar eller håligheter under ögon, ledsna mungipor eller djupa veck som formats av stark mimik. En hudfiller kan även användas för att återfukta huden, inifrån och ut. Huden får då en mycket fin lyster och ökad spänst.

Hur går en filllerbehandling till?

Vi börjar med att prata igenom dina önskemål och går igenom vad som är möjligt och realistiskt att uppnå med en hudfiller. När vi tillsammans kommit fram till vad som kan göras så genomförs behandlingen. Behandling och konsultation tar oftast inte mer än 45-60 minuter. Konsultationen är givetvis utan kostnad.

En viss svullnad kan förekomma i det behandlade området efteråt men den ger oftast inte något större besvär och du kan återgå till din vardagssyssla direkt efter.

 

Känner du dig osäker?

Om du känner dig osäker vilken typ av behandling som skulle passa just dig, så är du välkommen att boka tid för ett konsultationssamtal. Då kan vi i lugn och ro prata om vad som skulle kunna göras och vad som kanske är mindre lämpligt.

Konsultationen är gratis då jag tycker det är viktigt att kunden känner sig trygg med sitt beslut om en eventuell behandling.

Efter en behandling med hudfiller

För bästa resultat och hållbarhet,  tänk på följande efter du behandlats:

  • ej beröra eller massera behandlingsområdet
  • ej solbada kommande vecka efter behandlingen
  • använd högt solskydd när du solar
  • undvik bastu och hård träning de första dygnen

Biverkningar och komplikationer

Moderna hudfillers har idag en mycket låg risk för komplikationer eftersom ämnet är för kroppen en naturlig substans och för att effekten är tillfällig. Skulle inte resultatet vara det som önskades går det tillbaka i takt med att produkten bryts ned av kroppen.

Huden i det behandlade området kan bli lite röd och irriterad men detta är ganska ovanligt och oftast snabbt övergående. Liten svullnad och små blåmärke kan uppkomma, detta försvinner efter några dagar och är ofarligt.